Samy krijgt van eigen fans veeg uit de pan na ontslag Van Meir

Samy krijgt van eigen fans veeg uit de pan na ontslag Van Meir

16-03-2017 16:43
1

Maged Samy stuurde deze week Eric Van Meir de laan uit bij Lierse. Die beslissing schoot bij heel wat supporters in het verkeerde keelgat. Geel-Zwart, een onafhankelijk supportersplatform, schreef Van Meir een open brief.

De volledig brief lees je hieronder. VoetbalPrimeur.be neemt bij deze geen stelling in, maar is slechts een doorgever van het nieuws. 

Beste Eric,

Merci. Merci om ons vorig seizoen te behoeden voor amateurvoetbal. Merci om dit seizoen kampioen te spelen. De promotie mocht je, door een combinatie van de bizarre competitieformule en het al minstens zo bizarre transferbeleid, helaas niet vieren. Geen enkele supporter eiste die promotie. Hoogstens hoopten we er op. En finaal doen stress en de deklat ons de das om.

Dan wordt gezocht naar waar het misliep. Dan is het zoeken naar een ‘schuldige’ of toch minstens een zwart Lierseschaap. Het is wraakroepend dat voorzitter en bestuur de eigen tekortkomingen proberen te verdoezelen en jou de zwartepiet toespelen.

GeelZwart pikt dit niet, Eric. GeelZwart en de hele Liersefamilie steunen jou. Dat lees je op de sociale media en hoor je aan de toog. Al jaren vragen wij een gestructureerd en transparant beleid op het Lisp. Een beleid dat aandacht heeft voor de verzuchtingen van de supporters (nvdr: wij wachten nog altijd op dat organigram). Respect voor onze passie en traditie staat daarin centraal.

Passie en traditie. Niemand verpersoonlijkt die woorden meer dan jij, Eric. Je bent zoveel meer dan een trainer. Je was de rots in de branding tijdens het kampioensjaar, je was de held van de Heizel en bleef als T1 en T2 Lierse altijd trouw. In Engeland krijg je dan een standbeeld bij het stadion. Bij Lierse is een respectloze behandeling je deel.

Uitgerekend jij wordt afgerekend op… ja, op wát eigenlijk? Op het missen van de promotie? We geloven best dat die ‘gentlemen’s agreement’ over het behalen van de promotie er was. Naar buiten toe was de promotie echter nooit een must. Hoogstens ‘nice to have’. Wij vinden dat hypocriet en leugenachtig naar de fans toe. Dat de club geld wilde maken van o.m. Zizo en Masika? Wij kunnen dat zelfs begrijpen. Maar pas dan eerlijk de doelstellingen aan.

Trouwens, door wíe word je eigenlijk afgerekend? Alleszins niet door de fans. Wij moeten de eerste nog tegenkomen die het missen van de promotie in jouw schoenen schuift. Door de media? Neen, ook daar bijna unanieme lof voor je werk en de herkenbaarheid die terug in Lierse sloop. Door je collega’s op je club misschien? Lijkt ons niet. Er werd al volop gewerkt aan volgend seizoen. Neen, het is enkel de voorzitter die voor de derde keer jou een mes in de rug plant. Twee keer kwam je terug. Deze keer blijf je best weg. Die man verdient jouw trouw niet.

Als Liersefans hopen we je ooit weer te mogen ontmoeten op het Lisp. Wanneer we verlost zijn van die respectloze, zelfvoldane, Egyptische nachtmerrie. Het is al lang duidelijk dat het argument “Maged Samy heeft Lierse gered” in de prullenmand mag. Onze club werd slechts overgenomen en vervolgens verminkt tot handelshuis dat steeds weer ons blazoen schandelijk besmeurt. De recente gebeurtenissen bewijzen nogmaals dat een (controle)participatie van de supporters nodig is om onze geliefde Sportkring terug in rustig sportief én extra-sportief vaarwater te krijgen.

Het ga je goed makker. Tot gauw.

GeelZwart vzw | www.geelzwart.be

Lees ook: 'Maes voelt weinig voor Lierse, twee andere coaches staan klaar'