De vermoedelijke elf van Anderlecht: Weiler kiest voor techniek en snelheid

De vermoedelijke elf van Anderlecht: Weiler kiest voor techniek en snelheid

15-03-2017 14:13

Anderlecht wil donderdag de deur naar de kwartfinales van de Europa League open beuken. René Weiler moet tegen APOEL Nicosia de juiste keuzes maken. Dit wordt meer dan waaschijnlijk zijn opstelling.

Doelman: Rubén
Na januari is de Spanjaard de doelman van Anderlecht in Europa. Alles wijst erop dat Ruben net zoals in de heenmatch – toen hij de nul op het bord hield in de 0-1 zege – tussen de palen staat.

Verdediging: Frank Acheampong – Bram Nuytinck – Kara Mbodji – Andy Najar
Tegen KV Mechelen maakte Acheampong zich niet geliefd bij Weiler. De trainer liet hem daarom opdraven bij de beloften. Donderdag krijgt de Ghanees zijn kans om zich weer te manifesteren op de linkerflank. Najar, die onlangs nog depanneerde als linksachter, schuift weer naar zijn vertrouwde rechterkant. Snelheid en techniek dus op de flanken.

In het centrum keert Nuytinck terug. Tegen Waasland-Beveren was hij nog geschorst. Kara lijkt geen last meer te hebben van blessureleed. Afgelopen weekend bleef hij overeind en dus kan hij donderdag ook Europees weer in actie komen. Uros Spajic, die vanaf nu definitief een speler van Anderlecht is, verdwijnt naar de bank.

Middenveld: Leander Dendoncker – Youri Tielemans – Nicolae Stanciu
Op het middenveld heeft Weiler ook voldoende opties. Iedereen bij Anderlecht is namelijk fit. De kans is groot dat het middenveld dat begon tegen Waasland-Beveren blijft staan. Stanciu kan dus voor zijn vijfde treffer in de Europa League gaan.

Aanval: Alexandru Chipciu – Łukasz Teodorczyk – Sofiane Hanni
Voorin denken we dat Weiler één verandering gaat doorvoeren. Chipciu, die sterk speelde in Cyprus, komt terug in de ploeg. Bruno verdwijnt naar de bank. Teodorczyk start gewoon. Tegen Waasland-Beveren werd hij uit voorzorg nog naar de kant gehaald. Ook kapitein Hanni start tegen APOEL.

Lees ook: Weiler droomt van Europees succes: "Alles is mogelijk"