UPDATE: 'Ongehoorzame' speler moet van Weiler opdraven met de beloften

UPDATE: 'Ongehoorzame' speler moet van Weiler opdraven met de beloften

13-03-2017 21:05

Opvallende afwezige zondag bij Anderlecht: Frank Acheampong was in geen velden of wegen te bekennen. René Weiler vertelde aan Het Laatste Nieuws dat hij daar een heel duidelijke reden voor had.

Acheampong mocht nog opdraven tegen KV Mechelen en tegen APOEL Nicosia, maar Weiler was van geen van beide wedstrijden echt onder de indruk. Tegen KV Mechelen volgde hij Tim Matthys niet, die uiteindelijk zorgde voor de winning goal. Ook in Cyprus liep hij volgens Weiler niet ver genoeg terug.

"Ik was inderdaad niet blij met zijn verdedigende reactie bij balverlies", bevestigt de trainer van Anderlecht. "Maar je moet dit niet als een sanctie zien". Acheampong stond dit seizoen sowieso nog niet vaak in de basis, maar als hij fit is haalt hij normaal wél altijd de wedstrijdselectie bij Anderlecht. Hij zal heel wat werk moeten verzetten om Weiler opnieuw te overtuigen.

Update 21.05 uur: Wie zoekt, die vindt. Acheampong is dan toch gevonden bij Anderlecht. Niet bij het A-elftal, wel bij de beloften. De Ghanees moest maandagavond in de wedstrijd tegen KSC Lokeren opdraven met de jonkies van paars-wit. Daar zal hij Weiler moeten overtuigen om hem wél op te nemen in de wedstrijdselectie. Ook Stéphane Badji en Diego Capel, die amper speelminuten krijgen, komen in actie met de beloften.