'Ibrahimovic staat voor lastige keuze: Amerikanen bieden Zweed monstersalaris'

'Ibrahimovic staat voor lastige keuze: Amerikanen bieden Zweed monstersalaris'

12-03-2017 08:34

Zlatan Ibrahimovic moet deze zomer een lastige knoop doorhakken over zijn toekomst. De 35-jarige Zweed kan bij Los Angeles Galaxy - de ploeg van Jelle Van Damme - in de Amerikaanse MLS liefst zeventien miljoen euro per jaar gaan verdienen, meldt The Daily Express.

Manchester United-manager José Mourinho wil Ibrahimovic echter niet zonder slag of stoot laten gaan. De oud-Ajacied was dit seizoen al vijftien keer trefzeker in de Premier League en mede daardoor zijn The Red Devils nog altijd in de race voor kwalificatie voor de Champions League. Momenteel verdient Ibrahimovic zo'n 12,5 miljoen euro op Old Trafford.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de spits, hoopt op zijn minst een slaatje te slaan uit de Amerikaanse interesse. Hij zet in op een nieuw tweejarig contract voor Ibrahimovic, maar dat strookt niet met het beleid van Manchester United. De club geeft spelers boven de dertig jaar doorgaans slechts een eenjarig contract.

Mocht Ibrahimovic ingaan op de interesse van LA Galaxy, dan wordt hij in één klap de best verdienende speler in de MLS. Die eer valt momenteel nog Kaka ten beurt met een salaris van een kleine zeven miljoen euro.