Club Brugge dankzij Vormer en MPH richting titel? Een te vrezen machine

Club Brugge dankzij Vormer en MPH richting titel? "Een te vrezen machine"

03-03-2017 16:32

Club Brugge moet zaterdag zijn leidersplaats beschermen op bezoek bij KRC Genk. Het lijkt dit seizoen weer met RSC Anderlecht te strijden om de titel. Journalist Guillaume Gautier denkt dat Club Brugge dankzij Ruud Vormer en Michel Preud'homme het meeste kans maakt.

"Club is een te vrezen aanvallende machine is geworden, waarin de spelers op elk moment overal kunnen opduiken en een numerieke meerderheid kunnen creëren, met spelsituaties die er door Preud’homme op maniakale wijze ingeslepen zijn", stelt Gautier in Sport/Footmagazine.

Hij ziet vooral één grote uitblinker. "Vormer is een onmisbaar wapen in het strijdplan van Club, omdat zijn trainer met hem erbij van tactisch systeem kan wisselen zonder een vervanging te moeten doorvoeren. Vormer kan alles. Aansluiten bij het middenveld en daar extra gevaar creëren, maar ook opduiken daar waar de passes van op links aankomen en de juiste bestemmeling zoekené, klinkt het.

De rechtsback
De Nederlander moest de voorbije weken opdraven als rechtsachter. Daar kon hij overtuigen. "Als flankverdediger toont Vormer zich een veelzijdiger pion dan zijn landgenoot Ricardo van Rhijn, die ook de hele tijd op en neer draaft, maar minder verrassend infiltreert en naar binnen toe komt, iets wat ook Thomas Meunier kon, op die manier verwarring zaaiend bij de tegenstander."

"Met Vormer als rechtsback krijg je op het middenveld een man meer en heeft ook Hans Vanaken daar een extra aanspeelpunt, wetend dat het duo Simons – Claudemir garant staat voor de verdedigende organisatie, waardoor de twee vleugelbacks tegelijk mogen oprukken naar de zestien aan de overkant", besluit Gautier.