Veel bewondering voor 'rechtsback' Vormer: ''Een fenomeen toch, de Nederlander''

Veel bewondering voor 'rechtsback' Vormer: ''Een fenomeen toch, de Nederlander''

01-03-2017 11:27
4

Club Brugge en Anderlecht staan na 28 speelronden gelijk aan kop met 58 punten. Eerste achtervolger Zulte Waregem volgt al op acht punten achterstand. We lijken momenteel af te stevenen op een spannende tweestrijd tussen de twee traditionele grootmachten.

“Club Brugge bolt zonder veel energie op kruissnelheid richting Play-Off 1, met een elftal helemaal in balans en op elke situatie voorbereid", prijst Peter Vandenbempt de ploeg in Sport/Voetbalmagazine. De analist wijst daarbij op de knappe prestaties van Ruud Vormer. ''Club heeft bovendien Ruud Vormer als ontdekking op de rechtsback: een fenomeen toch, de Nederlander, de vleesgeworden polyvalentie'', klinkt de volgende lofzang aan het adres van de Nederlandse publiekslieveling.

Vandenbempt is met het oog op een mooie titelrace blij dat Anderlecht in de buurt blijft van Blauw-Zwart. "Gelukkig is er nog Anderlecht dat bijzonder moeilijk te kloppen is en dat individuele spelers als Youri Tielemans naar z’n beste vorm ziet groeien, of de kampioen had nu al een naam."