Anderlecht wint op het veld van Oostende dankzij twee wereldgoals van Tielemans

Anderlecht wint op het veld van Oostende dankzij twee wereldgoals van Tielemans

19-02-2017 19:52

RSC Anderlecht heeft zondagavond met 1-4 gewonnen op het veld van KV Oostende. Youri Tielemans was de grote man bij paars-wit. De middenvelder begon verrassend op de bank, maar besliste de wedstrijd tijdens zijn invalbeurt met twee heerlijke afstandsschoten.

De partij kon niet beter beginnen voor de bezoekers uit Brussel. Alexandru Chipciu glipte door de buitenspelval en bediende Sofiane Hanni, die de 0-1 makkelijk kon binnentikken. Oostende werd koud gepakt, maar probeerde meteen te reageren. Landy Dimata spurtte Kara Mbodji voorbij en vond Knowledge Musona, die de bal net naast de kooi gleed.

Blessures bij Anderlecht
De thuispoeg nam het commando over van Anderlecht en kreeg na een halfuur loon naar werken. Dimata schoof een penalty ijzig kalm voorbij Frank Boeckx na licht handspel van Hanni in de zestien. Paars-wit reageerde via Massimo Bruno. Zijn schuiver werd met één hand gered door William Dutoit.

Tijdens de pauze moest Anderlecht-trainer René Weiler gaan puzzelen. Kara moest met een blessure naar de kant en werd vervangen door Uros Spajic. In de aanvangsfase van de tweede helft kregen de Brusselaars een nieuwe domper te verwerken. Kapitein Hanni greep naar het bovenbeen en werd vervangen door Youri Tielemans.

Wereldgoals Tielemans
Die laatste invaller drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd. Tielemans heerste op het middenveld en bracht zijn ploeg op voorsprong met een prachtig afstandsschot in de winkelhaak. Amper één minuut later deed de jongeling hetzelfde met zijn ‘mindere’ linker. In een tijdspanne van twee minuten stond Anderlecht 1-3 voor dankzij twee wereldgoals van Tielemans.

Oostende was helemaal van zijn melk. Trainer Yves Vanderhaeghe probeerde via enkele wissels nog bij te sturen, maar verder dan een schotje van Sébastien Siani kwam Oostende niet meer. In de slotfase maakte Lukasz Teodorczyk het Brusselse feestje compleet. De Poolse spits hield David Rozehnal af en vlamde zijn achttiende van het seizoen hard tegen de touwen.