Club Brugge-speler maakt geen indruk: Hij was onzichtbaar

Club Brugge-speler maakt geen indruk: "Hij was onzichtbaar"

18-02-2017 14:00

Club Brugge is vrijdag door het oog van de naald gekropen tegen Westerlo. De Kemphanen kwamen op voorsprong in een uitstekende eerste helft, maar Club trok het nog recht in de tweede. Wim De Coninck zag Hans Vanaken uitblinken, maar Dorin Rotariu viel tegen.

De Coninck geeft op VTM aan dat hij niet verbaasd is door de prestatie van Vanaken, die zelf scoorde én een own-goal uitlokte. "Vorige week was hij al ook heel sterk tegen Lokeren, maar dat raakte ondergesneeuwd omdat Club verloor. Nu maakte hij wél het verschil en was hij voor de rest ook zeer aanwezig. Hij was vol lef en vertrouwen"

Vanaken kan wel de sleutel zijn voor Club in de Play-Offs, maar ook de invallers speelden een duidelijke rol. "Vanaken kreeg ook ruimte door de wissels van Michel Preud'homme. Er stonden zoveel Bruggelingen op de helft van Westerlo, op den duur kan je dat niet meer bolwerken. Preud'homme bracht Diaby, Immers en Refaelov, zeker Diaby viel goed in. Opvallend is dat hij hem bracht voor Vossen, die drie uitgespeelde kansen miste. Ondanks dat hij de diepe spits erafhaalde gingen ze toch veel offensiever spelen."

Het debuut als basisspeler voor Dorin Rotariu was geen groto succes. "Refaelov kwam als derde. Voor Rotariu, die beter leek als invaller dan wanneer hij mocht starten. Hij was minder zichtbaar, om niet te zeggen onzichtbaar."