Relatie tussen sterkhouder en Kortrijk sterk bekoeld: speler niet in selectie

Relatie tussen sterkhouder en Kortrijk sterk bekoeld: speler niet in selectie

11-02-2017 15:16

Het verhaal van Gertjan De Mets en KV Kortrijk lijkt geen mooi einde te krijgen. De ervaren middenvelder is door de technische staf buiten de selectie gelaten voor het duel met KV Mechelen, dat zaterdagavond op het programma staat.

De beslissing zou op last van het bestuur zijn genomen en tot het einde van het seizoen gelden, maar beide zaken wordt door Matthias Leterme ontkend. ''Het is niet tot het einde van het seizoen. En het was in overleg bij een paar twijfelgevallen'', zo reageerde Leterme in Het Laatste Nieuws.

De Mets is sinds 2010 actief bij Kortrijk en speelde tot op heden liefst 223 duels voor de Kerels. Daar komen er naar alle waarschijnlijkheid weinig meer bij. Zeker na de nieuwe ontwikkelingen. De 29-jarige middenvelder heeft een aflopend contract en wilde eigenlijk in januari al een nieuw avontuur in het buitenland aangaan. Hij was op weg naar Griekenland, maar Kortrijk lag volgens HLN dwars door nog een transfersom van 75.000 voor De Mets te vragen. Het kwam niet tot een transfer en sindsdien is de relatie tussen beide partijen flink bekoeld.