Racing Genk maakt STVV helemaal af in dol kwartiertje

Racing Genk maakt STVV helemaal af in dol kwartiertje

10-02-2017 22:15

Racing Genk heeft de puntjes op de i gezet in de Limburgse derby. Op Stayen kwam STVV er nauwelijks aan te pas en won Genk ruim met 0-3.

De derby gaf al voor de match vuurwerk, maar niet bepaald in goede zin. De fans van Genk gooiden vuurpijlen op het veld, dat zorgde onder meer voor een enorme rookontwikkeling. Het kon beide ploegen niet inspireren tot een groots begin. Aly Samatta kreeg na zes minuten wel een kansje, maar schoof voorlangs. Het was zowat de enige opwinding in de beginfase.

In het laatste kwartier van de eerste helft schoot Genk toch in gang. Eerst kon Pirard redding brengen op een poging van Schrijvers, maar even later was hij wél geklopt. Na dom balverlies van Bagayako aan Berge kwam de bal bij Schrijvers terecht. Die bediende Pozuelo en het werd 0-1.

STVV zakte compleet in mekaar en slikte voor de rust nog twee goals. Eerst was Pozuelo de aangever, hij bediende Samatta en die kopte simpel binnen. Even later sloot Malinovskyi definitief de boeken met een schitterende plaatsbal. Bij de rust was de wedstrijd gespeeld.

Geen tweede adem
STVV bleef ook in de tweede helft ongevaarlijk, ook al greep Ivan Leko in. Bolingoli en Janssens gingen eruit voor Ceballos en Boli, maar dat maakte geen verschil. Het was integendeel Genk dat opnieuw aan kansen kwam.

Op het uur kegelde Dussaut de bal bijna in eigen doel na een actiue van Schrijvers. Even later morste Trossard met een open doelkans door nog te zoeken naar Schrijvers. De nonchalante kroop in het spel bij Genk, STVV kreeg zelfs nog een grote kans via Boli na een uitstekende vrijschop van Peeters. Een eerredder was de Kanaries niet gegund.

Genk doet goede zaak
Racing Genk staat nu voorlopig op een vijfde plaats in het klassement, het houdt zijn kansen op Play-Off 1 gaaf. Met zeven punten voorsprong op hekkensluiter Moeskroen moet STVV zich nog geen zorgen maken, maar het behoud is wel nog niet zeker.