'Anderlecht ziet gedroomde transfer in rook opgaan'

'Anderlecht ziet gedroomde transfer in rook opgaan'

31-01-2017 19:08
2

Anderlecht gaat voor het einde van de transfermercato nog een verdediger aan zijn selectie toevoegen. Volgens Tunesische bronnen heeft paars-wit een akkoord met Karim Rekik, die op huurbasis zou overkomen van Olympique Marseille.

Football Tunesien meldt dat de overstap van de 22-jarige Rekik zo goed als afgerond. De Nederlander met Tunesische roots zal tot het einde van het seizoen voor Anderlecht spelen. Of er ook aan aankoopoptie in het contract zal staan, is niet geweten.

Rekik is een centrale verdediger die zijn opleiding genoot bij Feyenoord. Daar werd hij weggeplukt door grootmacht Manchester City, maar in Engeland kon de verdediger nooit doorbreken. Hij werd achtereenvolgens uitgeleend aan Portsmouth, Blackburn Rovers en PSV.

Afgelopen zomer vertrok bij op definitieve basis naar Marseille, maar daar was hij geen basisspeler dit seizoen. De komst van Rekik kan eventueel de transfer van Kara Mbodji in stroomversnelling brengen. De Senegalees wil vertrekken en geniet belangstelling van Leicester City en Crystal Palace.

19:08 Het Laatste Nieuws laat weten dat Rekik niet zal komen naar Anderlecht. De deal is afgesprongen, Anderlecht gaat mogelijk nog snel op zoek naar een alternatief.