Ex-Rode Duivel geniet van nieuw leven als postbode: ''Sta om 4 uur op''

Ex-Rode Duivel geniet van nieuw leven als postbode: ''Sta om 4 uur op''

17-01-2017 09:40

Stein Huysegems keerde in 2014 na een Australisch avontuur terug naar België, maar de nu 34-jarige aanvaller vond geen nieuwe profclub. De ex-Rode Duivel moest op zoek naar een job en werd postbode. En hij heeft plezier in zijn werk.

Huysegems moet vroeg uit zijn bed. ''Om vier uur sta ik op en een uurtje later begint mijn werkdag. Eerst verdeel ik de kranten, dan sorteer ik de post en tot slot breng ik die met mijn mobilet rond. Je komt met veel mensen in contact en dat vind ik heel leuk'', zegt Huysegems in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

Bewoners vragen regelmatig of hij iets wil drinken, maar verder dan frisdrank gaat het niet. ''Ik beperk me tot een colaatje als de mensen me iets aanbieden.'' (lacht). Om twee uur is hij klaar met werken en kan hij in de namiddag tijd besteden met zijn kinderen. ''Op dat vlak is er weinig verschil met mijn leven als profvoetballer, behalve dat ik nu veel vroeger moet opstaan'', zei een grijnsende Huysegems.

De ex-speler van onder andere Lierse SK en Racing Genk is nog niet helemaal gestopt met voetbalen. De 15-voudig international is namens FC Berlaar-Heikant actief in eerste provinciale Antwerpen. ''Na elk seizoen maak ik de balans op en beslis ik of ik nog blijf voetballen of niet. Eén ding staat vast: ik keer niet terug naar het profvoetbal en ik zie me ook absoluut geen trainer worden. Trouwens, tegenwoordig ben ik meer geïnteresseerd in wielrennen'', besluit Huysegems.