Belg bij Ajax door diep dal: 'Het heeft zo'n veertien maanden geduurd'

Belg bij Ajax door diep dal: 'Het heeft zo'n veertien maanden geduurd'

Gepubliceerd: donderdag 12 januari 2017 om 21:28do 12-01-2017 om 21:28

Nathan Leyder kan na twee jaar blessureleed zijn rentree gaan maken in Amsterdam. De negentienjarige Belgische verdediger maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Jong Ajax, dat vrijdagavond aantreedt tegen Emmen. Leyder heeft een zware periode achter de rug, vertelt hij. 

Twee jaar geleden ging het mis toen Leyder zijn kruisband afscheurde. "Het herstel heeft vanwege veel tegenslag lang geduurd, zo'n veertien maanden. Vorig seizoen kwam ik even terug in de A-junioren, maar jammer genoeg was het maar voor anderhalve maand", aldus de verdediger op de website van Ajax.  "Daarna kreeg ik problemen met mijn meniscus en moest ik een kijkoperatie ondergaan. Toen hebben ze mijn knie schoongemaakt. Vervolgens heb ik ook nog last van kraakbeen gehad, al hoefde ik daaraan niet geopereerd te worden. Alle problemen zaten in dezelfde knie."

Zijn revalidatieperiode was 'heel zwaar'. "Ik kwam naar Amsterdam om te voetballen. En nu zit ik al ruim drie jaar bij Ajax, maar heb ik meer in het fysiohok gezeten dan op het veld gestaan. Dat is heel rot. Je moet mentaal sterk zijn om terug te komen." In april 2013 nam Ajax Leyder over van Zulte Waregem. In juni werd zijn contract verlengd tot medio 2018. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws