Thelin moet concurreren met Teo... of niet: Ik kan een goede partner zijn

Thelin moet concurreren met Teo... of niet: "Ik kan een goede partner zijn"

07-01-2017 10:30

In de race om de titel haalde RSC Anderlecht Isaac Kiese Thelin als stand-in voor Lukasz Teodorczyk. De aanvaller mag zich meteen integreren bij zijn nieuwe ploeggenoten op winterstage, waar hij voor het eerst reageerde op zijn transfer naar de Belgische recordkampioen.

"Ik was aan het werken op training in Bordeaux, zoals altijd, toen ik opeens een telefoontje kreeg van mijn makelaar", doet Thelin het verhaal bij RSCA TV. "Hij zei me dat Anderlecht interesse toonde. Daarna sprak ik met de coach, we hadden een goed gesprek. Ik had het gevoel dat hij geloofde in mijn kwaliteiten. Ik kan hier progressie boeken om een goede speler te worden. Na dat gesprek met hem wilde ik graag hiernaartoe komen."

Anderlecht heeft natuurlijk nog steeds een naam in Europa. Wat weet de Zweed over paars-wit? "Ik weet dat het een grote club in België is, misschien wel de grootste. Ik weet dus dat het een goede ploeg is waar ik in terecht kom. Maar het is altijd beter om in een topteam te spelen. Je moet de lat hoog leggen", klinkt hij ambitieus.

Concurrent of partner voor Teo?
Met Teodorczyk, die aan de lopende band raak trof voor de winterstop, is de concurrentie niet mals. "Hij is een heel goede spits en scoorde al veel doelpunten. Ik ben hier om te doen wat de coach wil. Als hij wil dat we samen spelen, dan spelen we samen. Het is niet aan mij om knopen door te hakken. Maar ik denk wel dat ik een goede partner kan zijn", geeft Thelin René Weiler alvast een hint.

Over zijn eigen manier van spelen lichtte de aanvaller al een tipje van de sluier op. "Ik zal proberen het de verdedigers zo moeilijk mogelijk te maken door op een slimme manier te bewegen. Daar wil ik nog vooruitgang in maken. In alles eigenlijk. Ik denk niet van: "ok, dit kan ik al..."", aldus Thelin, die de journalisten nog één boodschap mee geeft. "Je moet de 'e' op het eind uitspreken: Kiese."