'Enfant terrible van KV Oostende wil terugkeren naar zijn ex-club'

'Enfant terrible van KV Oostende wil terugkeren naar zijn ex-club'

03-01-2017 08:45

KV Oostende beschikt dit seizoen over een sterke kern, maar dat is voor sommige spelers ook slecht nieuws. Andile Jali was ooit een sterkhouder, maar valt nu zelfs geregeld uit de kern. Hij zou terug naar zijn thuisland kunnen.

Jali was de laatste maanden niet bepaald het toonbeeld van discipline, en dat schoot in het verkeerde keelgat bij coach Yves Vanderhaeghe. De verdedigende middenvelder komt nog nauwelijks in het stuk voor. Nu zou hij volgens Het Nieuwsblad een aanbod op zak hebben van Orlando Pirates, een ploeg uit Zuid-Afrika. Naar eigen zeggen kan hij daar heel goed verdienen.

Toch is het maar de vraag of KV Oostende hem zonder slag of stoot laat gaan. In 2014 heeft het namelijk nog één miljoen euro betaald voor de diensten van Jali. De Zuid-Afrikaan heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar bovendien heeft het contract van Jali een optie die Oostende kan lichten. Het is dus afwachten hoeveel geld de Pirates over hebben voor de middenvelder, die daar in het verleden al vijf jaar speelde.