Raad van Club-coryfee: Anderlecht kan Deschacht nog steeds goed gebruiken

Raad van Club-coryfee: "Anderlecht kan Deschacht nog steeds goed gebruiken"

25-12-2016 13:28

De imposante carrière van Oliver Deschacht bij RSC Anderlecht lijkt als een nachtkaars uit te doven. Door de recente gokaffaire en het gerucht dat de verdediger informatie zou lekken aan de pers, moet René Weiler niet meer van hem weten. Club-icoon Jan Ceulemans vindt dat een onverstandige beslissing.

De verdediging van Anderlecht staat namelijk op wankele benen, vindt hij. "Wat ik niet begrijp, is dat ze zich deze zomer niet defensief versterkt hebben. Achteraan zijn ze kwetsbaar, maar toch kochten ze vooral aanvallers. Iemand als Deschacht zouden ze nu goed kunnen gebruiken”, geeft Ceulemans zijn mening in La Capitale.

"Op de flank biedt hij geen meerwaarde meer, maar centraal achteraan wel", geeft de oud-international advies. Anderlecht maakte bovendien een andere fout. "De situatie met Roef hebben ze fout ingeschat. Het is niet alleen zijn fout. Natuurlijk maakte hij fouten die punten hebben gekost, maar als Weiler de balans vindt in zijn elftal, is er met die offensieve weelde nog heel wat progressiemarge."