Bayern München verkoopt international zonder competitieduel voor 500.000 euro

Bayern München verkoopt international zonder competitieduel voor 500.000 euro

21-12-2016 13:30

Julian Green is bezig aan zijn laatste dagen bij Bayern München. De Duitse recordkampioen verkoopt de Duits/Amerikaanse aanvaller in januari aan VfB Stuttgart.

Green heeft in München geen uitzicht op speelminuten in de hoofdmacht, hoewel trainer Carlo Ancelotti hem dit seizoen wel twee bekerwedstrijden gunde. De 21-jarige aanvaller scoorde in beide wedstrijden. Genoeg voor een vervolg bij Bayern is het niet, wel blijft hij actief in Duitsland.

Stuttgart, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga, neemt Green over van Bayern. Dat melden Die Schwaben woensdag via de officiële kanalen. Volgens Duitse media is er een half miljoen gemoeid met de transfer. De Amerikaanse international tekent bij Stuttgart een contract tot de zomer van 2019.

Green speelde sinds 2010 bij Bayern München en maakte jarenlang deel uit van de amateurafdeling. Een wedstrijd in de Bundesliga voor Bayern was hem niet gegund. In het seizoen 2014/2015 kwam hij op huurbasis bij Hamburger SV wel vijf keer uit op het hoogste niveau.