Najar worstelt met positie van rechtsback: Opeens voel je je minder belangrijk

Najar worstelt met positie van rechtsback: "Opeens voel je je minder belangrijk"

13-12-2016 12:37

Het waren de verdedigers die het meest opvielen tijdens de topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge afgelopen weekend. Bij Anderlecht was het vooral Andy Najar die opviel in de defensie. De Hondurees bestreek de hele rechterflank en is nu definitief omgeschoold tot rechtsachter weet Het Nieuwsblad.

Najar is niet de eerste flankaanvaller die de stap zet naar de rechtsback positie. In het verleden gingen grote namen als Eric Gerets en Thomas Meunier de kleine verdediger al voor. René Weiler heeft met Alexandru Chipciu en Massimo Bruno voldoende alternatieven voor de rechtsbuiten. Daarom zakt Najar een plaatsje en is hij de nieuwe, vaste rechtsback van Anderlecht.

Toch lijkt Najar niet dolgelukkig met zijn positiewissel. "Tja, hij denkt misschien: als rechtsback kan ik me minder in de kijker spelen met het oog op een transfer dan als flankaanvaller. Als offensieve speler ben je het gewoon dat de tegenstander achter jou loopt en niet andersom. Opeens voel je je dan minder belangrijk. Mentaal moet je toch even die knop omdraaien", zegt ex-Rode Duivel Sandy Martens, die bij AA Gent ooit zelf werd omgevormd van spits tot vleugelverdediger door Georges Leekens. Najar zou namelijk azen op een zomerse transfer naar een topcompetitie. Zijn contract bij RSC Anderlecht loopt af in 2018.