Ramos redt Real Madrid opnieuw: 'Hij is heel speciaal, de ziel van het team'

Ramos redt Real Madrid opnieuw: 'Hij is heel speciaal, de ziel van het team'

11-12-2016 09:44

Sergio Ramos voorkwam zaterdag wederom puntenverlies van Real Madrid. De verdediger sloeg bij het scheiden van de markt toe tegen Deportivo La Coruña: 3-2.

"Het heeft te maken met mentaliteit", zegt Ramos tegen Spaanse media. "Als je een shirt met het logo van Real Madrid erop aantrekt, heb je de plicht om te strijden tot en met het laatste fluitsignaal. Het is heel belangrijk dat iedereen de spirit heeft om te knokken tot de ultieme bal. Dankzij een fantastische voorzet van Toni Kroos kon ik weer toeslaan."

Afgelopen week scoorde Ramos al in de slotfase van El Clásico tegen FC Barcelona (1-1). Eerder voerde hij soortgelijke kunststukjes op in de Europese Supercup tegen Sevilla en in de Champions League-finale tegen Atlético Madrid van 2014. De Spaans international beseft dat de Koninklijke goed wegkwam tegen Deportivo. "Er zijn heel veel zaken die beter moeten."

Trainer Zinedine Zidane was na afloop lyrisch over Ramos. "Hij is heel speciaal. In zekere zin is Sergio de ziel van het team. Hij gelooft er heilig in dat in de slotfase alles nog kan veranderen. Ongelooflijk. We hebben opnieuw geleden, maar we bleven erin geloven." Real Madrid reist daardoor met een zege op zak af naar Japan voor het WK voor clubteams.