Pesterijen op het werk, Belgische voetbalwereld één van de hardste ter wereld

Pesterijen op het werk, Belgische voetbalwereld één van de hardste ter wereld

30-11-2016 09:54

De voetbalwereld is hard, bijzonder hard. Niet alleen bij ploegen zoals Barcelona of Manchester United. Maar ook in België. Sterker nog, de Belgische voetbalwereld is voor de spelers één van de hardste in Europa.

Qua discrimatie scoort de Belgische voetbalwereld hoger dan zowat overal. In België zou het al om zo'n negentien procent gaan, tegenover acht procent in de wereld en zes procent in Europa. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Ook de pesterijen door fans, clubverantwoordelijken of spelers zijn hoger dan elders. In België gaat het om twintig procent, versus zestien in de wereld en twaalf procent in Europa. "Omdat wij met een heel hoog aantal buitenlanders zitten, het hoogste in Europa", reageert Sportasecretaris Stijn Boeykens. 

Treiterijen
"Christian Kabasele stoorde zich in Kortrijk aan oerwoudgeluiden. We kunnen dat niet ontkennen", klinkt het. En dan zijn er nog treiterijen van clubs zelf, onder andere met verwijderingen naar de B-kern. 

"Je hebt altijd spelers die aan de kant worden geschoven en die het leven zuur wordt gemaakt", weet Boeykens. "Bij Union SG bijvoorbeeld moet de Franse spits Mickaël-Antoine Curier momenteel rondjes lopen. Wij roepen dan wel onze cao in, maar die praktijken gebeuren jammer genoeg nog altijd", besluit hij.