Groot feest in Genk: ''Europees overwinteren is de eerste prijs van het seizoen''

Groot feest in Genk: ''Europees overwinteren is de eerste prijs van het seizoen''

24-11-2016 23:54

Racing Genk leverde donderdagavond een zeer knappe prestatie door de laatste 32 van de Europa League te bereiken. De Limburgers verzekerden zich dankzij een 1-0 overwinning op Rapid Wien van Europese overwintering. Het succes zorgde voor grote blijdschap bij trainer Peter Maes.

Genk was in de eigen Luminus Arena duidelijk sterker dan de zwakke Oostenrijkers. Maes was zeer content na de overwinning. "Vandaag waren we bij momenten goed. De eerste 20 minuten vonden we de ruimte op de flanken en hielden we het zelf gesloten. Het was niet heel de match sprankelend, maar dat was niet nodig. Europees overwinteren is een eerste prijs van het seizoen, zo liet de trotse coach weten aan Sporza.''

De ploeg van Maes is koploper en bezoekt het al uitgeschakelde Sassuolo op de laatste speeldag. Bij een zege troeft Genk concurrent Athletic de Bilbao af om de eerste plaats in Groep F, maar Maes denkt daar nog niet aan. ''De groepswinst? De competitie zal nu even primeren. Er zitten nog vijf wedstrijden tussen nu en de match tegen Sassuolo'', zo keek hij nog niet vooruit.