Racing Genk overwintert Europees na zege tegen matige Oostenrijkers

24-11-2016 22:52

Racing Genk heeft gedaan wat het moest doen tegen Rapid Wenen. In een middelmatige wedstrijd won het uiteindelijk met het kleinste verschil.

Genk heeft een sterke thuisreputatie, en die maakte het in de beginfase helemaal waar. De Oostenrijkers werden weggedrukt. Na tien minuten kon Bojan Nastic voorzetten. De kopbal van Bailey stierf op de lat, maar Karelis kon in de rebound niet meer missen. Even later bood Bailey de Griek ook de 2-0 aan na een magistrale sprint, maar die bal ging over. Rapid was niet gevaarlijk, maar kreeg voor de rust wat hulp met een afgeweken schot. Louis Schaub kreeg in de kluts een reuzenkans, maar miste zijn controle. 1-0 bij de rust.

In de tweede helft wilde Genk snel zekerheid, het tempo ging de hoogte in. Er waren kansen voor Bailey, Karelis en Colley, maar een goal kwam er niet uit. Aan de andere kant ging Jakub Brabec plots zwaar in de fout, maar Marco Bizot had een knappe redding in huis op de poging van Joelinton. De meest discutabele fase kwam een kwartier voor het einde, toen Schaub de gelijkmaker binnenwerkte. De goal werd afgekeurd voor een duwfout op Thomas Buffel, maar die was wel erg licht. Genk zal er zijn slaap niet voor laten. Het consolideerde de 1-0 en gaat zo naar de volgende ronde.

Genk en Bilbao hebben nu allebei negen punten, Rapid Wenen en Sassuolo hebben er vijf. De laatste speeldag in Poule F gaat zo enkel nog om de groepswinst.