Van de Velde biedt zijn excuses aan bij De Boeck, maar Moeskroen is nog niet klaar

Van de Velde biedt zijn excuses aan bij De Boeck, maar Moeskroen is nog niet klaar

08-11-2016 08:17

Trainers, voetbalbestuurders en scheidsrechters kwamen maandag samen voor een informele bijeenkomst in het KBVB-complex in Tubeke. Scheidsrechter Joeri Van de Velde maakte van de gelegenheid gebruik om zich bij Moeskroen-coach Glen De Boeck te excuses voor zijn grote fout.

Van de Velde baalde echter ook van de spelers. ''Ik riep de aanvoerder, David Hubert, bij mij en zei: Alsjeblief, help ons gewoon, wees eerlijk. Maar hij wist niet voor wie de kaart was, dus ja, dan sta je daar. Heel zuur. Spelers doen alleen aan fair play als het hen uitkomt'', klaagt hij tegenover Het Nieuwsblad.
Van de Velde twijfelde en gaf tijdens de match Standard-Moeskroen een tweede gele kaart aan Trezeguet, terwijl Luka Stojanovic de overtreding maakte. 

De tweede gele kaart van Trezeguet werd inmiddels kwijtgescholden. Stojanovic krijgt deze alsnog op zijn naam, waardoor hij voor één speeldag geschorst is. Het is namelijk zijn vijfde van het seizoen. Moeskroen is daar niet over te spreken en denkt aan verdere stappen. ''De zaak is niet afgelopen voor ons”, aldus woordvoerder ­Nicolas Cornu. ''We hebben onze advocaten gevraagd wat onze opties zijn. Om een klacht in te dienen hebben we zeven dagen. Het zal ook interessant zijn om de zaak van KV Mechelen te bekijken.''

KV Mechelen wil de match tegen Racing Genk (2-1 nederlaag) over laten spelen. De onschuldige Laurens Paulussen werd direct met rood van het veld gestuurd, terwijl die voor Mats Rits had moeten zijn. Het Referee Department doet maandag 14 november uitspraak in deze zaak.