Vandenbergh scoort 20 goals op 10 matchen en... looft René Vandereycken

Vandenbergh scoort 20 goals op 10 matchen en... looft René Vandereycken

02-11-2016 09:26

Dat Kevin Vandenbergh een fenomeen is in Tweede Provinciale meldden we eerder al. Ondertussen zit hij op 20 goals in 10 wedstrijden. Hij volgt ook een trainerscursus om in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld. Dat is ex-bondscoach René Vandereycken. 

Vandenbergh is nu bezig aan zijn cursus, hij ziet heel wat bekende namen de revue passeren. "Ik zit in een leuk klasje met Stijn Stijnen, Maarten Martens, Wouter Vrancken, Hernán Losada, Jonas Ivens, Rocky Peeters, Hans Somers, Mijat Maric, Milos Maric en Jugoslav Lazic. Een toffe bende. Tot voor kort waren ook Olivier De Cock, Dimitri Daeseleire en Maxime Biset erbij, maar zij moesten afhaken. Ze kregen het door omstandigheden niet meer gecombineerd. We begonnen met 25, nu blijven er nog 12 over", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Vandenbergh zou graag een trainer worden zoals Vandereycken, met wie hij zowel bij Genk als de nationale ploeg samenwerkte. "René Vandereycken viel niet te evenaren, puur tactisch en qua bezetenheid stond die het verst van al. Onze pa sprak al vol bewondering over zijn innoverende trainingen en filosofie destijds bij AA Gent. Hij maakte hem daar topschutter en werd er tweede. Nadien haalde hij zelfs nog Europees voetbal met RWDM. Ik vind het spijtig dat zulke competente mensen niet worden gevraagd in een bestuur. René ziet het en zou veel kunnen aansturen."

"Ik herinner me positiespelletjes of afwerken in kleine doelen met verschillende soorten ballen. Bijvoorbeeld een nummer drie, van de kleintjes, of een tennisbal, puur om de concentratie en scherpte te bevorderen. Zelden gezien, maar het zorgde wel voor automatismen en balgevoel. In de kleedkamer heerste er ook vanaf de eerste dag een strakke discipline, het codewoord om succes na te streven. René was een man met een plan."