Martinez wil winnaarsmentaliteit kweken: ''Met talent alleen kom je er niet''

Martinez wil winnaarsmentaliteit kweken: ''Met talent alleen kom je er niet''

15-10-2016 11:13

Roberto Martinez werd op 3 augustus aangesteld als de opvolger van Marc Wilmots. De Spanjaard wonnen drie van zijn eerste vier matchen als bondscoach van de Rode Duivels. In een interview met de FIFA spreekt hij over de kennismaking met de groep.

Martinez trof bij zijn komst een hechte groep aan. "Deze generatie kent elkaar van toen ze nog jong waren. Ze zijn samen groot geworden en ze vinden het leuk om elkaar terug te zien bij de nationale ploeg. Deze groep is echt trots om hun land te vertegenwoordigen. Dat is speciaal in deze tijd, waarin het belang van de clubs vaak op de voorgrond treedt. Dat alles maakt mijn werk echt aangenaam."

De bondscoach is echter bezig met een missie, want hij is van mening dat de Rode Duivels nog moeten groeien. "Met talent alleen kom je er niet. We moeten een goed evenwicht vinden, zo niet kunnen we makkelijk met moeilijkheden geconfronteerd worden", aldus Martinez. "Je moet ook echt een winnaarsmentaliteit hebben om een doel te bereiken dat je land nog nooit behaald heeft. Daarnaar moet je toewerken. Er zijn veel grote ploegen geweest die nooit iets gewonnen hebben."