Absolute kraker in 1B noopt sterkhouders van Antwerp tot opvallende keuze

Absolute kraker in 1B noopt sterkhouders van Antwerp tot opvallende keuze

07-10-2016 18:44

Zondagavond staat met Lierse SK-Royal Antwerp FC dé kraker uit de Eerste Klasse B op het programma. Door de mindere periode van de Lierenaren en de recente zes op zes van de club uit Deurne-Noord staan beide teams op drie punten van mekaar. Nicaise Kudimbana en Fabien Camus beseffen alvast wat er op het spel staat.

Beide Antwerp-spelers werden deze week opgeroepen voor hun nationale elftal, respectievelijk Congo en Tunesië, maar geen van beide ging in op die vraag. Zij schatten het topduel met Lierse blijkbaar hoger in. Als The Great Old erin zou slagen te triomferen op het Lisp, komt het in de rangschikking op gelijke hoogte met de opponent.

Bij ATV reageert Kudimbana op de opmerkelijke keuze. "Ik heb eens aan Fabien gevraagd hoe dat bij hem gegaan is, omdat hij ook niet naar zijn nationale ploeg trekt. Volgens hem waren ze daar akkoord mee. Het belangrijkste was om aan mijn land een duidelijke uitleg te kunnen geven. Zij zijn daar heel begripvol mee omgegaan. Ze beseffen dat de Africa Cup dichtbij komt, maar weten evenzeer hoe belangrijk het duel met Lierse is."

Camus toch nog weg?
Overigens meldt de website van RAFC een ander verhaal. In haar voorbeschouwing op de wedstrijd tegen de Pallieters staat te lezen dat Camus tóch zou vertrekken richting Tunesië. Daarnaast moet Antwerp ook Mamoutou N'Diaye missen. De middenvelder, die de laatste weken voornamelijk de bank warm houdt, gaat in op een oproep uit Mali.