Vanden Borre antiheld met eigen doelpunt, Lukaku kan winnen van Kums

01-10-2016 22:32

Er kwamen op zaterdagavond weer heel wat Belgen in actie. Het werd een dag om snel te vergeten voor Anthony Vanden Borre en Sven Kums. Jordan Lukaku, Guillaume Gillet en Thomas Meunier konden dan weer vieren.

Bij Lazio en Udinese stonden er met Lukaku, Kums en Sergej Milinkovic-Savic drie oude bekenden in de basis. Lazio begon ook meteen het best aan de partij en werd daarvoor beloond. Na 28 minuten voetballen wat het raak. Ciro Immobile kopte een corner van Milinkovic-Savic in doel.

Kums probeerde het tij te doen keren met enkele knappe passes, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na de rust werd het 0-2 voor Lazio. Keita kon na een knappe steekpass van Felipe Anderson de 0-2 scoren. Niet veel later werd het nog 0-3 via Immobile. Dat was ook de eindstand.

Anti-held Vanden Borre
V
anden Borre kwam zaterdagavond met zijn Montpellier ook nog in actie. Op bezoek bij Dijon liet het nog punten liggen. Het kwam op 1-3 voorsprong, maar liet in de absolute slotfase nog punten liggen. Vanden Borre was één van de antihelden. Hij scoorde in de slotminuten een eigen doelpunt dat voor het gelijkspel zorgde.

Guillaume Gillet kon in eigen huis winnen tegen Bastia. Het werd 1-0 na een doelpunt van Mariusz Stepinski, die nog in de belangstelling van Anderlecht stond. Eerder op de dag won Paris Saint-Germain nog met 2-0 van Bordeaux. Thomas Meunier speelde de hele wedstrijd en pakte een gele kaart.