'Goal' van keeper deert Everton niet, want Lukaku maakt mee het verschil

17-09-2016 20:25

Everton heeft weer een overwinning geboekt in de Premier League. Met Romelu Lukaku - die scoorde - en Kevin Mirallas in de basis won met 3-1 van Middlesbrough. Het was alweer de vierde overwinning in vijf duels van The Toffees.

Het duel begon niet goed voor Everton, want Maarten Stekelenburg werd na 21 minuten uit balans gebracht door Alvaro Negredo, maar Lee Mason floot niet voor een overtreding. Zodoende kwam het doelpunt op naam van de Nederlandse sluitpost.

Gareth Barry, die zijn 600e duel in zijn profloopbaan speelde, bracht Everton al gauw op gelijke hoogte. Hij scoorde na 24 minuten na een assist van Mirallas. Seamus Coleman deed er nog een schepje bovenop voor de 2-1 en Romelu Lukaku ontnam Yanick Bolasie vervolgens een goal bij de 3-1. De eindstand was al bij rust bereikt.

In de tweede helft gebeurde niet veel meer en kwam Everton niet echt in de problemen. Op die manier kwam de ongeslagen reeks van Koeman en The Toffees dan ook niet meer in gevaar. Door de overwinning staat Everton nu op de tweede plek met dertien punten uit vijftien wedstrijden. Alleen Manchester City heeft nog geen punten verspeeld en staat dus eerste met vijftien punten uit vijf duels.