Poolse analist bewierookt Anderlecht-spits : Dat is zijn grote kwaliteit

Poolse analist bewierookt Anderlecht-spits : "Dat is zijn grote kwaliteit"

13-09-2016 16:37

Van de vele aanvallende versterkingen bij RSC Anderlecht is Lukasz Teodorczyk momenteel de succesvolste. De Poolse spits scoorde al vier doelpunten in vijf competitiewedstrijden. Marcin Zewlakow beweert in Sport/Voetbalmagazine echter dat zijn landgenoot nog veel beter kan.

De ex-spits van Moeskroen en AA Gent is momenteel analist voor de Poolse televisie. Zewlakow is dus goed op de hoogte van de kwaliteiten van Teodorczyk. "Hij is het prototype van een complete aanvaller. Stevig, snel én efficiënt voor de goal. Wat me het meest bevalt, is dat hij ondanks zijn lengte geen statische voetballer is die op de bal staat te wachten. Lukasz weegt negentig minuten lang op een verdediging."

"Teodorczyk speelt liefst naast een andere spits, maar hij rendeert in elk systeem. Hij zal in elke wedstrijd wel een kans creëren. Dat is zijn grote kwaliteit. Het is een aanvaller die zich niet verstopt. Hij straalt veel enthousiasme uit. Het verbaast met niets dat het publiek van Anderlecht hem al in de armen heeft gesloten."