Ferrera kritisch op zijn ploeg: ''Geluk gehad dat we nog de kans op 2-2 kregen''

Ferrera kritisch op zijn ploeg: ''Geluk gehad dat we nog de kans op 2-2 kregen''

Gepubliceerd: zondag 31 juli 2016 om 20:29zo 31-07-2016 om 20:29

Standard mocht van geluk spreken dat het zondag tegen Westerlo een punt pakte. Jonathan Legear strafte in blessuretijd een fout van Mitch Apau af: 2-2. Standard-coach Yannick Ferrera kon na afloop niet tevreden zijn over de prestatie van zijn ploeg.

''Er is een gezegde dat luidt: 'Als je niet kunt winnen, moet je niet verliezen.' Dat hebben we vandaag gedaan. We hebben geluk gehad dat Westerlo de 3-1 niet scoorde en dat wij de kans kregen om laat in de wedstrijd nog de 2-2 te maken. We mogen echter niet tevreden over ons spel. Iedereen is zich ervan bewust dat het de volgende keer beter moet en we gaan daar hard voor werken'', zei hij na de match tegen de Waalse zender RTBF.

Ferrera is van mening dat het ondermaats was. ''Iedereen moet zich afvragen wat hij voor Standard kan doen om de ploeg te helpen. Als iedereen dat doet om het niveau omhoog te halen, zal het beter gaan. Tijdens de rust was er weinig aan te passen aan de tactiek. Wij weten wat we offensief en defensief moeten doen. Het is nu de kwaliteit en de inzet van de spelers op het veld die ervoor moet zorgen dat het uitgevoerd wordt."

De trainer wil dat de gehele selectie in de spiegel kijkt. "Het wordt tijd dat iedereen, mezelf incluis, eens voor de spiegel gaat staan en zich afvraagt wat hij nog meer moet doen om Standard beter te maken. Zo zullen we vooruit geraken'', is Ferrera overtuigd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws