Rode Duivels blijven op papier topfavoriet voor het EK

Rode Duivels blijven op papier topfavoriet voor het EK

Gepubliceerd: donderdag 2 juni 2016 om 11:06do 02-06-2016 om 11:06

De Rode Duivels vertrekken volgende week naar het EK in Frankrijk als nummer twee op de FIFA-ranking. De recente overwinning tegen Zwitserland (1-2) en het gelijkspel van woensdagavond tegen de Finnen (1-1) leverde België genoeg punten op om de tweede stek vast te houden. Argentinië voert de lijst aan.

Aangezien België enkel La Albiceleste moet laten voorgaan op de nieuwe FIFA-ranking, zal de ploeg van Marc Wilmots het komende EK aanvatten als hoogst genoteerde Europese voetballand. Een volgende update van de lijst volgt immers pas na 14 juli, weet Sport/Foot Magazine. De aankomende oefeninterland tegen Noorwegen, de zogenaamde uitzwaaiwedstrijd, wordt pas dan meegerekend. Tussen november 2015 en april 2016 voerden de Rode Duivels de ranglijst nog zelf aan.

Eerste achtervolgers op de ranking zijn Colombia en Duitsland, die elk een plaatsje stijgen. De Chilenen vervolledigen de top vijf. Van de tegenstanders die de Rode Duivels treffen in de poulefase van het EK, doet Italië een goede zaak. La Squadra klimt van plek vijftien naar twaalf. Ierland staat 33e, terwijl het Zweden van Zlatan Ibrahimovic terug te vinden is op plaats 35.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws