'Club Brugge wil tegenvallende spits slijten aan Rosenborg'

'Club Brugge wil tegenvallende spits slijten aan Rosenborg'

Gepubliceerd: maandag 30 mei 2016 om 18:43ma 30-05-2016 om 18:43

Het gaat Mushaga Bakenga de laatste jaren niet bepaald voor de wind. Club Brugge haalde hem binnen als een grote belofte, maar hij kon er nooit een vuist maken. Ook zijn uitleenbeurten waren niet veel soeps, maar nu is er eindelijk een definitieve oplossing in de maak.

Dit seizoen wordt Bakenga uitgeleend aan het Noorse Molde, maar mede door blessures kwam hij daar nauwelijks in actie. Molde heeft een clausule om de huurovereenkomst te verlengen, maar zal daar niet op ingaan. Bij Club Brugge heeft Bakenga nog altijd één jaar contract, ondertussen is hij al liefst vier keer uitgeleend. Cercle Brugge, Esbjerg, Braunschweig en nu dus Molde wilden hem echter allemaal niet overnemen.

Volgens de Noorse krant Adressa bevestigen verschillende bronnen dat Bakenga nu op weg is naar Rosenborg. Dat is de club waar het voor hem allemaal begonnen is, in zijn topseizoen maakte hij er 12 doelpunten in 26 wedstrijden. De vraag is echter of Club nog een transfersom zal vangen voor de Noorse spits, mogelijk zal het Brugse bestuur hem een vrije transfer geven. Op die manier valt zijn loonlast toch in elk geval weg. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws