OFFICIEEL: Bayern München pakt uit met twee toptransfers

OFFICIEEL: Bayern München pakt uit met twee toptransfers

10-05-2016 12:41

Bayern München heeft de eerste versterkingen voor het nieuwe Bundesliga-seizoen binnen. Benfinca-wonderkind Renato Sanches is voor vijf jaar vastgelegd, zo maakt de club bekend. BILD meldt dinsdag bovendien dat de landskampioen een akkoord heeft bereikt over de transfers van Mats Hummels (Borussia Dortmund). 

Via de officiële kanalen laat Bayern dinsdag weten dat de achttienjarige Sanches een vijfjarig contract heeft getekend in Zuid-Duitsland. Hoeveel Bayern betaalt aan Benfica voor de diensten van de tiener, is onbekend. Het gerucht gaat dat het wonderkind minimaal 35 miljoen euro heeft gekost. Sanches brak dit seizoen door in de Portugese competitie. De aanvallende middenvelder werd lange tijd gelinkt aan Manchester United, maar de Engelse grootmacht vist dus achter het net.

BILD claimt ondertussen te weten dat Bayern ongeveer 38 miljoen euro gaat betalen aan Dortmund voor de diensten van Hummels. De centrale verdediger, die zijn jeugdopleiding genoot bij Der Rekordmeister en in 2009 naar BVB verkaste, tekent waarschijnlijk nog deze maand in München. Hummels gaf onlangs aan dat hij deze zomer graag wil overstappen naar de kampioen. Dat leverde hem de nodige hoon op van zijn eigen achterban.

Update 12.41 uur: Borussia Dortmund maakt via de officiële kanalen bekend dat het een akkoord heeft bereikt met Bayern over de transfer van Hummels. Over een transfersom en een contractduur worden nog geen uitspraken gedaan.