Wilmots heeft slecht nieuws voor Genkenaar: Hij komt nooit in aanmerking

Wilmots heeft slecht nieuws voor Genkenaar: "Hij komt nooit in aanmerking"

Veel spelers uit de Belgische nationale ploeg hebben een dubbele nationaliteit, maar een genaturaliseerde speler (zoals bijvoorbeeld Branko Strupar of Josip Weber) zit er momenteel niet bij. Marc Wilmots wil dat ook zo houden: hij is tegen dat idee, en dat is onder meer slecht nieuws voor Leon Bailey.

Bailey liet in Het Belang Van Limburg ooit merken dat hij een selectie voor Jamaica zou weigeren als hij kans maakt op de Rode Duivels. Hij zou bereid zijn om Belg te worden. Wilmots wordt in dezelfde krant geconfronteerd met die uitspraak, en heeft een heel duidelijke reactie.

"Dat is nieuw voor mij. Wat mij betreft heeft die jongen niks met België te maken. Dus komt hij, zolang ik bondscoach ben, nooit in aanmerking voor de Rode Duivels. Ik vind dat je moet opgegroeid zijn in België, hier school moet hebben gelopen, om voor de Rode Duivels te kunnen spelen en dat je niet opportunistisch voor een nationale ploeg moet kunnen kiezen", laat Wilmots weten.

Dat geldt niet alleen voor Bailey, maar voor alle spelers met hetzelfde idee. "Het is niet omdat je hier enkele jaren woont en een Belgisch paspoort krijgt, dat je voor de Rode Duivels moet kunnen voetballen. Dan zeg ik: 'Sorry, niet als ik bondscoach ben'. Origine is belangrijk, je moet jezelf Belg voelen, anders stoppen we beter met de nationale ploeg. Als het echt moeilijk wordt, geven jongens die van oorsprong de Belgische nationaliteit hebben zich meer voor hun land dan spelers die genaturaliseerd zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie