Entourage Trossard wil transfer forceren: Wet van 78' is ultieme optie

Entourage Trossard wil transfer forceren: "Wet van 78' is ultieme optie"

19-04-2016 08:43

Leandro Trossard maakte het voorbije seizoen veel indruk bij degradant Oud-Heverlee Leuven. De vinnige aanvaller keert in principe terug naar moederclub KRC Genk, maar er is ook heel wat interesse in de jongeling. Genk wil hem echter niet laten gaan, tot onvrede van zijn entourage.

Trossard beëindigde de reguliere competitie met acht doelpunten en zeven assists, mooie cijfers voor een jonge speler bij een ploeg in moeilijkheden. Dat is Red Bull Salzburg niet ontgaan en de Oostenrijkse topclub maakt Trossard het hof. Het bracht bij Genk al een bod van één miljoen euro uit, gekoppeld aan een riant loon voor de speler. Genk legde het bod echter naast zich neer.

De Limburgers zien Trossard liever in de Cristal Arena spelen volgend seizoen. De entourage van de speler is echter niet tevreden met de ontwikkelingen en dreigt een vertrek te forceren. "Een bod van één miljoen van voor een speler die nooit zijn kans heeft gekregen in het eerst elftal, is toch niet mis", zegt makelaar Josy Comhair in Het Laatste Nieuws.

"Wij hopen dat we een oplossing kunnen vinden. De wet van 78' (waarbij een speler zijn contract afkoopt, red.) is voor ons een ultieme optie, maar hopelijk hoeft het zover niet te komen", aldus Comhair. In de winter was er al eens heisa rond Trossard. Genk wilde hem vervroegd terughalen, maar OHL wilde niet meewerken omdat er geen regeling rond getroffen was. Trossard bleef toen enkele dagen afwezig, achteraf bleek hij ziek te zijn.