Chelsea-scout geeft baas lik op stuk na De Bruyne-fout: Tien keer zo veel waard

Chelsea-scout geeft baas lik op stuk na De Bruyne-fout: "Tien keer zo veel waard"

16-04-2016 16:50

De clash tussen Manchester City en Chelsea van zaterdagavond is een speciaal affiche voor Kevin De Bruyne. De Rode Duivel werd enkele jaren geleden gewogen en te licht bevonden door The Blues en belandde via een omweg alsnog in de Premier League, bij City. Chelsea-scout Piet de Visser is niet verrast. 

Het was De Visser die in 2010 met een De Bruyne-compilatie kwam aanzetten bij Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. "Kevin speelde toen bij KRC Genk. Hij is één van de beste spelers die ik ooit gescout heb. Hij moest ongeveer elf miljoen euro kosten, veel geld voor een tiener", vertelt de tachtiger aan The Sun. "Maar ik verzamelde moed en ging naar Abramovich. Hij bekeek de beelden en vertelde daarna aan de rest van het scoutingsteam dat De Bruyne naar Chelsea moest komen."

"Ik zei tegen Abramovich dat De Bruyne in de toekomst tien keer zoveel waard zou worden als toen. Ik denk dat ik inmiddels kan zeggen dat ik gelijk heb gekregen", besluit De Visser. De Bruyne speelde uiteindelijk slechts een handvol duels voor Chelsea. Na een uitleenperiode bij Werder Bremen werd hij in 2014 verkocht aan VfL Wolfsburg. Manchester City nam onze landgenoot in augustus 2015 voor bijna zeventig miljoen euro over.