Club Brugge scout intensief Australische middenvelder

Club Brugge scout intensief Australische middenvelder

04-04-2016 17:10

Club Brugge speurt in Australië opnieuw naar versterking. Volgens The Daily Telegraph hebben de West-Vlamingen Aaron Mooy op het oog. Brugge zou de middenvelder al meermaals gescout hebben.

De 25-jarige Mooy is momenteel aan de slag bij Melbourne City en is ook Australisch international. Bondscoach Ange Postecoglou noemde hem onlangs één van de beste spelers uit de Australische competitie. Melbourne wimpelde eerder dit seizoen al een bod af van 2 miljoen, afkomstig van een club uit Saoedi-Arabië. Als Club de speler daadwerkelijk wil halen, zal het dus geld op tafel moeten leggen.

Mooy trok op jonge leeftijd naar Engeland, om zijn kans te wagen bij Bolton. Doorbreken lukt daar niet en na een een periode bij het Schotse St. Mirren keerde hij in de zomer van 2012 terug naar zijn geboorteland. Na twee seizoenen bij Western Sidney is hij sinds 2014 actief bij Melbourne City.

Daar ontpopte hij zich tot een sleutelspeler en won hij vorig seizoen de titel. In de Australische pers liet hij al optekenen oren te hebben naar een nieuw avontuur. Dit seizoen was hij in 23 competitiewedstrijden al goed voor 11 doelpunten en 2 assists.