Voor spektakel moet je in Oostende zijn: Garantie op doelpunten

Voor spektakel moet je in Oostende zijn: Garantie op doelpunten

23-02-2016 09:53

De neutrale toeschouwer werd dit seizoen al het meest verwend in het Albertpark. Uit statistieken blijkt dat aan de kust het meeste spektakel te zien is. Jammer genoeg zal er dit seizoen niet meer in dat stadion gevoetbald worden wegens verbouwingen.

Wie er nog aan twijfelde of Oostende een aanwinst is voor Play-Off 1, is eraan voor de moeite. Uit de statistieken blijkt dat de kustploeg een zekerheid is voor spektakel, dat bewees het zondag nog met de 5-2 tegen AA Gent. Nergens vielen namelijk zo veel doelpunten te zien als in het Albertpark, berekende Het Nieuwsblad. Dit seizoen trilden de netten er al 53 keer, waarvan 33 keer in het voordeel van de thuisploeg. Een ticket voor Oostende is dus nooit weggegooid geld.

De resterende wedstrijden van het seizoen werkt het wel af op Schiervelde, de thuisbasis van Roeselare. Het eigen stadion wordt namelijk helemaal verbouwd tegen volgend seizoen en de werken zijn maandag reeds begonnen. Oostende is al bijna zeker van Play-Off 1, ze mogen zich in Roeselare dus voor heel wat topwedstrijden opmaken.