Antwerp stoomt door in Proximus League, ruime zeges voor Lommel en Tubize

17-10-2015 21:50

Antwerp blijft het goed doen in de Proximus League. Zaterdagavond won het de eenrichtingswedstrijd tegen Roeselare met 2-0. Ook Lommel United en Tubize wonnen overtuigend.

Antwerp - Roeselare 2-0
Antwerp had er zin in tegen de troepen van Franky Van der Elst. 90 minuten lang was het de betere ploeg en dat leverde Antwerp de drie punten op. Met twee kopbaldoelpunten maakte Antwerp het verschil. In de eerste helft scoorde Binst. Colpaert zette na de rust de eindscore op het bord.

Dessel - Coxyde: 1-1
Dessel en Coxyde speelden zaterdagavond hun tiende wedstrijd van het seizoen. Op de negen vorige speeldagen hadden de twee ploegen samen amper één keer gewonnen. Na hun onderlinge duel ging die teller niet omhoog.  Dessel en Coxyde speelden namelijk 1-1 gelijk. Na 25 minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong via een elfmeter van Hilleware, maar in het slot van de partij pakten de troepen van Regi Van Acker alsnog een punt dankzij een doelpunt van Janssens.

Geel - White Star Bruxelles: 2-2
Het bestuur van White Star was de afgelopen week vooral bezig met het buitenhouden van RWDM uit Edmond Machtensstadion. De spelers waren gelukkig wel bezig met voetbal. Bij Geel liep White Star uit tot 0-2 met dank aan Duplus en Fall. Een overwinning leek in de maak, maar na een geweldige comeback in de slotfase wist Geel alsnog een punt thuis te houden. In de laatste vier minuten wist Geel nog twee keer te scoren via Gielis en Augustynen.

Deinze - Lommel 0-3
Lommel pakte een eenvoudige overwinning op het veld van SK Deinze. De Limburgers kwamen op voorsprong na een strafschop van ex-Westerlo-speler Wouter Scheelen. De Belder en Gueroui zorgden voor een comfortabele 0-3 uitslag. Dankzij deze vlotte overwinning komt Lommel op de zesde plek in de tweede hoogste voetbalafdeling.

KSK Heist - Tubize 1-6
Ondanks wat de uitslag doet vermoeden was het toch Heist dat op voorsprong kwam via Tambeur. Voor de rust zette Tubeke orde op stelten door twee doelpunten van Laurent en een goal van Diallo. Na de koffiepauze breidde Tubeke de voorsprong uit via Keita. Diallo zorgde voor de 1-5 en Laurent maakte zijn hattrick compleet met de 1-6. Tubeke komt na de ruime winst op de tweede plek te staan.