Antwerp-middenvelder verlengde contract: Dat is het grote verschil met de rest

Antwerp-middenvelder verlengde contract: "Dat is het grote verschil met de rest"

16-10-2015 13:13

Enkele dagen geleden kon Johanna Omolo een nieuw contract ondertekenen bij Royal Antwerp FC. Hij tekende bij voor vier seizoenen. "Een extra motiviatie om door te groeien naar een nog hoger niveau" wist hij aan Het Laatste Nieuws te vertellen.

Hij is terecht opgetogen dat hij de komende vier seizoenen bij Antwerp kan blijven. "Het toont aan dat de club veel vertrouwen in mij heeft en dat wil ik vanaf nu nog meer uitstralen op het veld." De Keniaanse middenvelder komt sinds de zomer van 2014 uit voor Antwerp. Daarvoor heeft hij nog voor aartsrivaal Beerschot AC gespeeld.

Vorig seizoen was niet het beste seizoen voor de verdedigende middenvelder. In het huidige seizoen staat hij er pas echt. "Ik zeg het nog eens: alles is anders en beter georganiseerd nu, zowel op sportief als financieel vlak. Bovendien hebben we nu een heel goeie trainer die er in geen tijd in slaagde om een hechte groep te smeden van een volledig nieuwe kern." Het lijkt de prestaties van Omolo ten goede te komen.

Omolo ziet een groot verschil tussen Antwerp en de andere tweedeklassers. "Het grote verschil tussen Antwerp en de andere tweedeklassers is dat er bij ons altijd evenwaardige vervangers klaarstaan om hun kans te grijpen. Diegenen die niet spelen, supporteren voor zij die wel in de ploeg staan." Antwerp wil dit seizoen absoluut in de top acht eindigen om zo de competitiehervorming te overleven. Het hogere doel blijft natuurlijk de titel pakken en eindelijk terugkeren naar eerste klasse.