Doelman zit het nieuwe seizoen somber in: Ik vrees dat we achteraan krap zitten

Doelman zit het nieuwe seizoen somber in: "Ik vrees dat we achteraan krap zitten"

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2015 om 19:26di 30-06-2015 om 19:26

Er viel vorig jaar weinig positiefs te noteren aan de Gaverbeek. Voor de troepen van Francky dury was het seizoen een ware nachtmerrie. Zelden vielen en lichtpuntjes te bespeuren. Een van de weinigen op niveau was doelman Sammy Bossut.

Bossut is ondertussen uitgegroeid tot een meubelstuk bij Zulte Waregem. De keeper staat al meer dan 10 seizoenen in doel bij Essevee. Ook hij heeft geen zin in een herhaling van vorig seizoen en dus is een stevige voorbereiding welgekomen. "De ploeg is nog zoekende achterin. Dat is logisch, want er zijn toch een paar nieuwe jongens bijgekomen. Oefenmatchen zijn dan ook ideaal om elkaar en het systeem beter te leren kennen. Op training doen we dat ook al, maar een wedstrijd is toch anders", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Bossut is een echte leider, ijdens de oefenwedstrijd is hij voortdurend druk aan het coachen. "Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat ze direct opengaan na een terugspeelbal, zodat ik meer mogelijkheden heb. Stilletjes aan zal dat wel loslopen. Iemand met ervaring in eerste klasse is zeker en vast welkom, ik vrees dat we achteraan krap zitten", is hij eerlijk. Zulte haalde wel een concurrent voor hem binnen, Colin Coosemans. "Elk jaar opnieuw moet elke speler strijden voor zijn plek. Vorig jaar ben ik er in geslaagd om constant te zijn. Ook straks is dat opnieuw de bedoeling", aldus Bossut.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws