Preud'homme zet grote naam bij het huisvuil: Ik zie het niet goedkomen met hem
Coach wil niet verder met international

Preud'homme zet grote naam bij het huisvuil: "Ik zie het niet goedkomen met hem"

25-06-2015 09:14

Bij zijn transfer kon hij heel wat adelbrieven voorleggen, maar toch is het nooit echt wat geworden tussen Club Brugge en de Chileen Gato Silva. Nu heeft Michel Preud'homme de knoop doorgehakt. De nochtans goedkope Silva wordt niet aangekocht en mag dus terug naar Spanje.

Het leek allemaal mooi toen de Chileense verdedigende middenvelder werd binnengehaald. De kleine middenvelder had ervaring in de Primera Division, maar maakte vooral furore op het WK. Hij draaide als vaste waarde mee bij revelatie Chili, maar heeft dat niveau nooit kunnen tonen bij blauw-zwart. Uiteindelijk werd hij zelfs als rechtsback ingezet.

Omdat Osasuna ondertussen gezakt is naar de derde klasse kon Club Silva zeer goedkoop overnemen, maar daar heeft Preud'homme geen oren naar. Het is ook daarom dat Club de Israëlier Hatem Abd Elhamed test, aldus Preud'homme. "Hij is polyvalent, hij kan zowel op het middenveld als op de rechtsachter spelen". Net als Silva dus. "Met Silva zie ik het niet meer goedkomen, omdat hij deelneemt aan de Copa America. Ik had hem nu nodig." Er is duidelijk iets gebroken tussen coach en speler, Silva mag een andere ploeg gaan zoeken.