Floptransfer van Charleroi krijgt tweede kans bij Club Brugge aangeboden
Abd Elhamed op testperiode bij Club Brugge

Floptransfer van Charleroi krijgt tweede kans bij Club Brugge aangeboden

23-06-2015 07:38

Club Brugge hervat woensdag de trainingen in Westkappelle, waar er meteen een nieuw gezicht te zien zal zijn. De Bruggelingen geven de Israëlische rechtsachter Hatem Abd Elhamed een testperiode bij blauw-zwart. Hij moet de potentiële problemen op de rechtsachter oplossen.

Eerste rechtsachter Thomas Meunier is pas geopereerd en hervat in augustus pas de trainingen met de groep. Daarnaast aast hij ook nog op een transfer. Back-up Davy De fauw sukkelt ook nog steeds met de buikspieren, waardoor Club Brugge mogelijk met jonge aanwinst Dion Cools aan het seizoen moet beginnen.

De jonge verdediger zal zijn kans krijgen in de voorbereiding, maar Club Brugge wil niets aan het toeval overlaten. De Bruggelingen hebben namelijk ook belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de Champions League op het programma staan.

Abd Elhamed

De 24-jarige Israëliër Abd Elhamed zou de mogelijke problemen moeten oplossen. De rechtsachter speelde het voorbij half jaar op huurbasis bij het Roemeense Dinamo Boekarest en werd daar een echte revelatie. De club kon een transfersom echter niet betalen, waardoor hij terugkeerde naar FC Ashdod. Daar ligt hij nog drie jaar onder contract, maar hij mag zich dan toch even proberen te bewijzen bij Club Brugge. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het zou niet het eerste avontuur van Abd Elhamed in België zijn. De verdediger streek in 2011 als eens in België neer. Toen speelde hij een half jaar bij Charleroi, waar hij in totaal maar een kwartier in het eerste elftal speelde.