'Nusa mag zich opmaken voor extra jaartje bij Club Brugge'

'Nusa mag zich opmaken voor extra jaartje bij Club Brugge'

7 mei - 10:05
18

Terwijl Club Brugge in absolute topvorm is, is de 19-jarige Antonio Nusa nog geen enkele keer beslissend geweest in de Champions' Play-offs. Bij Club Brugge lijkt men er vrede mee te hebben dat Nusa niet meer de beste man op het veld zal worden in de resterende vier a vijf wedstrijden, maar richten ze de plannen eerder op volgend seizoen. Het Noorse talent lijkt zich te mogen opmaken voor een extra seizoen bij Blauw-Zwart, zo meldt Het Nieuwsblad.

Het moet gezegd zijnde, Nusa heeft er een heftige rollercoaster opzitten. Club Brugge bereikte een akkoord met Brentford FC voor een recordbedrag van 37 miljoen euro. De 19-jarige winger zag de transfer zelf zitten als tussenstap om de absolute top te bereiken. Uiteindelijk kwam er een kink in de kabel toen er bij de medische testen een letsel aan de knie ontdekt werd, dat vervolgens in de pers terechtkwam. 

Na een panieksituatie waarin de carrière van Nusa zelfs even in vraag werd gesteld, bleek hij wel degelijk fit te zijn. Tot een transfer kwam het echter niet meer. Nusa moest de knop weer om te zien draaien, maar ondertussen waren de verwachtingen dan wel weer gestegen door zijn prijskaartje van 37 miljoen euro. Een moeilijke opgave voor de Noor. Tot nu toe was hij niet beslissend in de Champions' Play-offs. 

Club Brugge lijkt zich op volgend seizoen te focussen. Terwijl het altijd duidelijk was dat Nusa volgend seizoen niet meer op Jan Breydel zou spelen, lijkt hij nu toch een extra jaartje bij Blauw-Zwart te mogen ontwikkelen. Indien er toch een club zwicht voor de snelle dribbels van Nusa, dan zal die nog steeds de hoofdprijs moeten betalen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.