Walem reageert voor het eerst op 'verraad': “Daarom wilde ik daar niet tekenen”
Walem weet goed waar hij aan begint

Walem reageert voor het eerst op 'verraad': “Daarom wilde ik daar niet tekenen”

17-06-2015 08:42

Johan Walem hoeft dit seizoen niet op een warm welkom te hopen als hij met KV Kortrijk Moeskroen-Péruwelz gaat bezoeken. De ex-beloftencoach van de nationale ploeg had kennelijk zijn woord gegeven aan de Henegouwers, maar kwam op die beslissing terug. Walem wil even wat zaken rechtzetten in Sport/Voetbalmagazine.

Walem wordt nu aanzien als een verrader die zijn beloftes niet nakomt, maar blijkbaar was er een stuk meer aan de hand. “Ik heb dingen gehoord die me niet bevielen, daarom wilde ik daar niet tekenen. Ik zie dat ze nu een goede trainer (Cedomir Janevski, nvdr.) en staf hebben, en ik wens hen het beste toe.”, reageert hij kort.

Dat de affaire zijn goede naam heeft beschadigd doet hem naar eigen zeggen niet zo veel. Hij moet namelijk ook aan zichzelf denken. “Ze hebben mij onlangs gezegd dat ik me niet veel moet aantrekken van mijn imago en best wat harder mag zijn. Een goed imago hebben is ook niet altijd voordelig. Ik heb gewoon een keuze gemaakt tussen twee projecten, en Kortrijk is een stabiele, rustige club die al jaren aan de weg timmert en er komt door hard werken”.

De nieuwe eigenaar van KV Kortrijk is nochtans de excentrieke Vincent Tan, die bij zijn andere ploegen vaak zijn eigen wil heeft doorgedreven. Walem vreest niet dat Tan zich gaat moeien met de dagelijkse beslommeringen. “Hij zal niet eens naar alle matchen komen, hij heeft andere dingen te doen. Ik heb gepraat met de manager en die verzekerde me dat de manier van werken niet zal veranderen.”