Belgische coach redt zich dankzij lastige jongen: maakt enfant terrible verschil?
Bondscoach moet omgaan met moeilijke jongens

Belgische coach redt zich dankzij lastige jongen: maakt enfant terrible verschil?

14-06-2015 21:45

De Belg Tom Saintfiet moet voorlopig niet vrezen voor zijn job. De globetrotter boekt geen goede resultaten met Togo, maar is andermaal gered door zijn sterspeler. Togo won zijn match tegen Liberia, maar we kunnen de ploeg beter FC Adebayor noemen.

Togo speelde een kwalificatiewedstrijd tegen Liberia, en dat ging vrij goed. Zoals veel Afrikaanse ploegen is Togo een land dat vooral rekent op een individuele flits. Die moet dan komen van Adebayor, eigenlijk op een zijspoor bij Tottenham Hotspurs maar nog steeds de beste speler van de ploeg. Hij maakt zelfs na zijn hoogdagen nog het verschil voor het piepkleine landje.

Ondanks zijn moeilijke karakter kan Togo eigenlijk niet zonder zijn ster, en dat is nogmaals gebleken. William Jebor zette de thuisploeg op voorsprong, maar daar was Adebayor niet mee gediend. Hij draaide de situatie helemaal om met twee belangrijke doelpunten, de 1-2 schoot hij zelfs nog vlak voor het einde binnen. Voor Togo is dit een straf begin van de WK-kwalificatiecampagne: zij zitten in een haalbare groep met Liberia, Tunesië en Djibouti, maar dat ze van die eersten gingen winnen hadden weinig fans verwacht.