Nieuwe Rode Duivel krijgt uitzonderlijke lof: Hij kan probleemloos mee bij City
Jason Denayer volgend seizoen terug naar Manchester om voor zijn kans te vechten?

Nieuwe Rode Duivel krijgt uitzonderlijke lof: "Hij kan probleemloos mee bij City"

07-04-2015 22:14

Bij Celtic is de hoogst mogelijke lof degene die je krijgt van clubiconen. Vandaag valt kersvers Rode Duivel Jason Denayer die eer te beurt na mooie woorden van Tom Boyd.

Boyd is een begrip in het Schotse voetbal. Acht seizoenen bij Motherwell en elf bij Celtic, de club van zijn hart, en kapitein bij beide ploegen. Met zijn 72 interlands ook de vijfde meest gebruikte Schotse international ooit. De verdediger traint nu de U17 van The Bhoys, en maakte de ontwikkeling van Denayer van dichtbij mee.

"Ik zou graag zien dat Denayer nog tien jaar bij Celtic blijft, maar dat zal niet gebeuren", aldus Boyd op Sporza. "Celtic kan niet opboksen tegen het geld uit Engeland. Denayer is een ambitieuze speler en mikt zo hoog mogelijk. Hij kan probleemloos mee in de verdediging bij Manchester City."

"Het enige vraagteken is of hij daar evenveel speelkansen zal krijgen als hij zelf wil. Ik vermoed van wel, zeker nu hij ook voor de nationale ploeg gespeeld heeft. Ik denk dat hij zeker indruk kan maken bij City. Hij is echt een uitzonderlijk talent. Als je erbij stilstaat dat hij nog zo jong is, ben je echt verrast. Als je hem ziet spelen, zou je denken dat hij veel ouder is dan 19."