Overzicht oefeninterlands (bis): Spanje kan geen wraak nemen voor WK-nederlaag
Er werd dinsdag ook elders gevoetbald

Overzicht oefeninterlands (bis): Spanje kan geen wraak nemen voor WK-nederlaag

31-03-2015 22:28

Israël en België zijn de enige twee landen die dinsdag een EK-kwalificatiewedstrijd spelen. Daarnaast is er wel heel wat interlandvoetbal, maar zonder dat er iets op het spel staat. Eerder gaven we jullie al de uitslagen van de wedstrijden die dinsdag om 20u Belgische tijd al waren afgelopen, hierbij krijgen jullie de uitslagen van de overige wedstrijden.

Nederland - Spanje 2-0
De meest aantrekkelijke oefenmatch die dinsdag op het programma stond was de heruitgave van de poulewedstrijd op het WK in Brazilië tussen Nederland en Spanje. Destijds trok Oranje aan het langste eind en dat was ook deze keer het geval. Dit keer geen legendarisch goal van Robin Van Persie, de doelpunten werden gescoord door Stefan de Vrij en Davy Klaassen.

Italië - Engeland 1-1
De andere 'topper' op dinsdag was het duel tussen Italië en Engeland, ook een heruitgave van een WK-match. In Brazilië wist Italië nog te winnen van Engeland, met 1-2, deze keer hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Graziano Pelle opende de score voor de Italianen, maar tien minuten voor tijd stelde Andros Townsend gelijk.

Overige uitslagen:
Rusland - Kazachstan 0-0
Zweden - Iran 3-1
Oekraïne - Letland 1-1
Luxemburg - Turkije 1-2
Oostenrijk - Bosnië-Herzegovina 1-1
Slovakije - Tsjechië 1-0
Irak - DR Congo 1-0
Portugal - Kaapverdië 0-2 
Ghana - Mali 1-1