Kolder in tweede: Heist moet alweer een nieuwe tribune zetten van de Belgische bond

Kolder in tweede: Heist moet alweer een nieuwe tribune zetten van de Belgische bond

Gepubliceerd: donderdag 19 februari 2015 om 15:17do 19-02-2015 om 15:17

De Belgische tweede klasse blijft de debatten beroeren. Nadat de voorbije weken verschillende teams de boeken moesten neerleggen omwille van financiële problemen, duiken er nu de jaarlijkse wederkerende licentieproblemen op. Zo moet KSK Heist van de Belgische bond een nieuwe tribune bouwen, maar de club heeft recentelijk nog maar een nieuwe tribune geplaatst.

"De bond heeft beslist dat tweedeklassers 1500 zitplaatsen moeten voorzien. Wij dachten dat we met de nieuwe tribune zelfs overschot gingen hebben, maar met de nieuwe regeling komen we 350 zitplaatsen tekort", vertelt pr-verantwoordelijke Aimé D'helft in Het Laatste Nieuws.

"Er zit nu niets anders op dan een tribune te bouwen. Per wedstrijd lokken we zo'n 1000 toeschouwers en ik hoef je dus niet te vertellen dat de nieuwe tribune tijdens het seizoen grotendeels leeg zal zijn. Met een aantal andere kleine tweedeklassers hebben wij ons verzet tegen de nieuwe regelgeving, maar zonder resultaat."

"De recentelijke reglementswijziging, waarvan al jaren sprake is, ging er volgens de bond pas komen als er een akkoord zou zijn over de competitiehervorming. Op het akkoord is het inmiddels nog altijd wachten, maar de reglementswijziging hebben ze nu toch al doorgevoerd. Absurd", besluit een furieuze D'helft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws