Amerikaans wonderkind kon naar Manchester United...nu voetbalt hij niet meer
Hoe zou het nog zijn met Freddy Adu? Niet zo heel goed...

Amerikaans wonderkind kon naar Manchester United...nu voetbalt hij niet meer

15-02-2015 08:41

Op zijn twaalfde speelde de Amerikaanse Ghanees Freddy Adu al mee met jeugdelftallen waarvoor hij eigenlijk veel te jong was...en blonk hij er uit. Op zijn veertiende speelde hij zijn eerste profwedstrijd bij DC United. En daarna gebeurde er niets. De ooit zo gegeerde jongeman voetbalt zelfs niet meer.

Tien jaar geleden leek het alsof de wereld aan de voeten van Adu lag. Manchester United, Barcelona, Chelsea, Inter, allemaal wilde ze hem binnenhalen. Adu maakte echter een verstandige keuze en begon net iets lager bij Benfica. Sindsdien is zijn carrièrepad typisch dat van een jongere die iets te vlug over het paard is getild: elke nieuwe werkgever is een trapje lager.

Benfica zag het talent niet meteen bovendrijven, dus volgden er uitleenbeurten. Eerst naar Monaco en daarna naar het Portugese Belenenses, beide periodes werden een flop. Ook bij het Griekse Aris en het Turkse Rizespor was niemand echt onder de indruk. Nog lager dan maar, terug in de VS bij het bescheiden Philadelphia. En tot slot, voorlopig zijn laatste ploeg: het Braziliaanse Bahia. Die braken met hem in 2013, ondertussen heeft Adu nergens een contract. Behalve dan als promotor, bij een nachtclub in Washington DC. Een carrière die de nu 25-jarige Amerikaan op voorhand waarschijnlijk niet in gedachten had.